HOME DASHBOARD INSTAGRAM TWITTER FACEBOOK PARENTING

Thursday, August 4, 2016

Ilhamina Maryam turns 2 today ;)

Bismillah.

Ilhamina Maryam

Alhamdulillah. She turns 2 today. Teringat saat 2 tahun lepas, masa kontraksi, momen-momen mengandung, rasa nak bagitau je semua kat Maryam. Tapi dia faham ke? Hihihi.

I just hope she grows up well, be a solehah kid to her parents and families, be nice to other people and the communities and clever (of course). Sebenarnya, kalau nak cerita pasal harapan seorang Ibu towards her daughter memang takkan pernah sudah la. Saya rasa semua Ibu di luar sana pun mengharapkan yang terbaik untuk anak mereka. Doa-doa sentiasa dititipkan tanpa mengira waktu. Doakan yang baik-baik untuk anak saya juga, okay. ;)

Anak-anak ini anugerah dan amanah Allah. Jaga mereka ibarat menjaga nyawa sendiri. Walau kadang-kadang rasa nak marah, anak kecil ni bukan faham. Bila saya rasa down/upset, saya selalu cium Maryam, peluk dia sampai dia rasa rimas (hahaha) dan cakap yang baik-baik dengan dia. Kadang-kadang terluah perasaan juga dekat dia. Tapi respon dia, senyum je. Reda segala rasa marah ke kecewa ke sedih ke time tu. Subhanallah.

Eh, dah nak balik la. 

To Ilhamina Maryam,

Happy 2nd Birthday. 

Anak,

When you read this, Ibu doesn't know whether I'm still writing or not, still alive or not but Ibu wants you to know that my love has no border, my du'a always with you, inshaAllah. Be nice to all. Do not hurt others feeling. Take care of yourself. Jaga akhlak. Pray for Ibu Babah always. And the most important thing, alway remember our Creator, Allah swt.

XOXO,
sheayang

2 comments

August 9, 2016 at 6:15 PM

selamat hari jadi =)

August 12, 2016 at 2:00 PM

Happy belated birthday, girl ^_^

Anak anugerah Allah. Perit macamana pun menjaga, akhirnya kita tetap akan rasa betapa nikmatnya ada anak ni.

Post a Comment