HOME DASHBOARD INSTAGRAM TWITTER FACEBOOK PARENTING

Tuesday, September 6, 2016

Review : FLYODS KITCHEN

Bismillah.

Jarang-jarang rasanya review pasal tempat makan ni. Entah angin apa yang melanda, TERrajin pula nak menaip. Alkisah memang kerjanya makan luar minggu sudah sempena meraikan hari jadi Maryam. Maryam punya birthday, mak bapak dia yang dapat makan sedap. Kikiki.

Sabor aje la, nak.

Mula-mula encik suami hint-hint dekat FB, pastu pakat tag kita dengan kengkawan dia. Amboi, kemain. Sah-sah mak yang kena belanja paknya ni.

To cut it short, tau-tau kami dah sampai sini. Landmarknya senang je. Dah nampak Jusco, nampak Seng Heng, jumpa dah. Bagi orang luar Melaka, boleh je guna Waze dan cari Floyds Kitchen.

Memang santai sangat tempat ni. Instead of hipster, deko dia sangat minimal. Aku suka!




Gambar dicuri dari Facebook dan Instagram Floyds Kitchen. Mohon halal ye sebab akak datang nak makan je, bukan ambil gambar. Akak ni kuno sikit. Eh!

Ni je pic yang akak sempat snap

Gambar makanan tak sempat nak snap sebab memasing dah kebulur tahap gaban. Makan apa pun dah tak ingat. Memang kena rujuk resit balik.

Eh, entry ni dah sebulan terperuk dalam draft, akak takde masa nak edit diknon. Betapa sibuknya akak ni kan. Yang akak ingat Maryam makan Macaroni Cheese yang aku rasa memang one of her favorite. Masa first try dulu kat Kenny Rogers Roaster. So, bila nampak menu ni dalam list, sepantas kilat akak order.

Godek punya godek, jumpa plak resit.
Ha. Itu la yang akak makan 3 beranak. Nak belanja engkorang, doakan akak kaya cepat. Harga, standard kot. Pandai-pandai la korang bajet masa nak datang tu.

Akak macam dengar tak dengar brader cashier tu cakap hari tu. Macam ada 5% discount kalau kita share pasal Floyds Kitchen ni kat FB. Tak tau la valid lagi ke tidak sekarang. Akak dah rugi 5% kat situ sebab suami akak je yang share kat FB, tapi akak tukang bayar. Huk huk huk.

Cadangan aku : Mohon Floyds Kitchen atau mana-mana restoran pun bagi option untuk kids meal. Kadang-kadang anak kecik tak tau nak bagi makan apa. Kesian depa. Yang lain, keep it up!

Moh support!


Address:

No 5, Jalan Lagenda 3,
Taman 1-Lagenda
75400 Melaka
Contact No. :
013-927 8600

XOXO,
sheayang

1 comment

October 3, 2016 at 3:34 AM

wah !! kena balik melaka la nih gayanya.. hee~

Post a Comment