HOME DASHBOARD INSTAGRAM TWITTER FACEBOOK PARENTING

Tuesday, March 31, 2015

GST Oh GST

Bismillah.

Esok 1 April 2015. Dah bersedia?

Macam nak pergi berperang plak perasaannya ye.


Sana sini orang sibuk bincang pasal GST.
Pergi kenduri org kawen cerita GST.
Pergi kenduri tahlil orang bicara GST.
Pergi makan Burgerbyte orang bincang GST.
Bukak TV iklan GST melambak.
Bukak WhatsApp bersepah komen bergambar pasal GST.
Everywhere we see. We feel it.

Pedih.
Pedih sangat.


Ramai rasanya tak setuju tapi adakah suara kita didengar?

Masih sia-sia rasanya.

Aku?
Tiada pendapatan.
Tapi sentiasa ada perbelanjaan.

Walaupun seribu penjelasan diberikan
Masih belum mampu mengubati jiwa lara rakyat yang sengsara

Semoga kita tabah menghadapi hari-hari mendatang.


XOXO,
sheAYANG


Friday, March 20, 2015

Kupas Sangat Laaa...

Bismillah.

Sometimes I just dont get it with this kind of people. They actually make things worst.

Memang asalnya taknak share pasal isu ni. Tapi haishhh... Tengok la sendiri.


Tak pasal² jadi viral.

Be smart next time okay girl!

XOXO, 
sheAYANG

Friday, March 6, 2015

Pasangan kita cermin diri kita


Selalu ingatkan hubby. 

'Kalau nak tengok perangai saya, tengok perangai awak.'

Betul. Kadang-kadang perangai suami isteri sebelum kawen memang kontra. Tapi bila dah berkawen, salah seorang boleh bertukar. Kalau ke arah baik tu, Alhamdulillah. Kalau sebaliknya, mintak dijauhkan la. Tengok pada tahap dominannya seseorang itu dalam rumahtangga, dia boleh mengubah pasangannya menjadi dia.

Jadi, perangai tu elok-elok la ye.


Tak silap aku, pernah baca somewhere ada orang quote kata-kata seorang ustaz (tak ingat ustaz mana).

Kalau isteri buat perangai yang suami tak suka, jangan salahkan isteri bulat-bulat. Tengok diri kita (suami). Apa salah kita. Sebab tanggungjawab membimbing isteri tu di bahu suami.

Haaa... Gittewww... Lebih kurang macamtu la maknanya. Ayat tu aku main taram ikut sedap keyboard je. Hik3...

Yang si isteri pun jangan la nak buat mengada-ngada keluar segala hujah fatwa hadis semua nak hentam si suami. Suami tu bukan Nabi. Bukan maksum. Kena la terima seadanya sebagaimana korang terima mereka sebelum berkawen.

Sekian.

XOXO,
sheAYANG