HOME DASHBOARD INSTAGRAM TWITTER FACEBOOK PARENTING

Friday, January 31, 2020

Berkhemah di H&n Campsite Port Dickson, Negeri Sembilan.



Bismillah.

Assalamualaikum & Hai semua.


Alhamdulillah, kita dah berada di penghujung bulan Januari bagi tahun 2020. Dan ini entry kedua selepas dari entry Tips Untuk Menetapkan Azam Tahun Baru.

Untuk permulaan tahun 2020 ni, sang suami dah mula menyasarkan beberapa program baru untuk kami sekeluarga. Disebabkan sekarang ni dia hanya bekerja pada hari Isnin hingga Jumaat, jadi, masa untuk keluarga tu banyak terluang. Memikirkan daripada mereput kat rumah, ada baiknya kita buat aktiviti-aktiviti yang berfaedah. 

Tambahan pula, anak-anak dalam fasa membesar dan masih banyak perkara yang belum mereka teroka lagi.

Hai cik abang!

Pada 25 Januari 2020, kami sekeluarga sempat pergi berkhemah di H&n Campsite, Batu 4 Port Dickson, Negeri Sembilan. Cadangan pada asalnya adalah untuk bermalam di sana tapi dek kerana ada kekangan yang tak dapat dielakkan, maka kami stay sehingga jam 3 pagi. Next post aku cerita kenapa ye. Hihihi.

Kami sampai di tapak perkhemahan dalam pukul 11 pagi sebab owner cakap memang penuh tapi tak semua akan stay overnight, jadi, kita cuba nasib la kalau ada tapak yang kosong. Alhamdulillah, berjaya. Masa kami sampai, ada yang tengah packing nak balik. Kereta kebanyakannya parking sebelah atau depan khemah cuma yang menghadap seaview tu, kena park jauh sikit.

Gambar tak sempat nak snap banyak sebab lepas je suami set up khemah, aku terus bagi Maisarah makan dulu sebelum masak untuk makan tengahari. Gigih takkkk?

Puji sikit please!

Busy set up dapur bergerak
Juadah santapan

Dessert sempena panas lit-lit

Malam pun sis masak tau!

Masak sardin je pun. Bawak kacang panjang konon nak tumis last-last perut dah kebulur, terus makan je apa ada. Hahaha. Padan muka.

Ada silap percaturan sikit sebab kami tak alert keadaan cuaca kat sana. Jadi, menggigil juga la hadap tantrum anak-anak nak nap petang tapi panas lit-lit. Tidur dalam khemah yang pengudaraannya terhad sangat menyesakkan nafas, okay. Walaupun pasang kipas. Kipas pun kipas kecil sambung dengan powerbank. Itu silap kami. Mohon jangan ulangi lagi. Tikar pula lupa nak bawa. Kalau bawa, boleh lepak kat luar kena angin petang yang nyaman walaupun terik.

Like a boss bebeh!
Haaa... Nin diaaaa


Di H&n Campsite ni, kemudahan asas seperti tandas memang disediakan untuk kemudahan pengunjung. Jadi, memang tak payah nak risau sangat. Elektrik pula boleh disewa dengan kadar RM10 dari jam 7 malam hingga 7 pagi, jika tak silap. Selain dari itu, kalau malas nak bawa khemah, boleh je sewa khemah kat sini. Ada beberapa jenis khemah dengan kadar sewaan yang berpatutan.

Harga tapak untuk balik hari dan menginap adalah berbeza, jadi, boleh la pilih mana-mana yang sesuai dengan hajat korang. Yang penting, harganya berbaloi.

Tapak perkhemahan juga bersih dan beberapa tong sampah disediakan. Pekerja-pekerja di sana pun kerap mengangkat sampah selepas pengunjung meninggalkan tempat itu. dan bonus pemilik dan pekerja sangat membantu dan ramah. Tidak lokek berkongsi ilmu tentang perkhemahan.

Sunset

Aku doakan mereka terus sukses dalam mendidik generasi akan datang tentang pentingnya menjaga alam sekitar.

Aku sediakan details di bawah mana tahu ada yang nak memulakan aktiviti perkhemahan.

Alamat :
H&n Campsite
Lot 1341, Jalan Pantai
Batu 4
71000 Port Dickson
Negeri Sembilan
Malaysia.

No. Tel : 
  • 013-722 5633 / 013-301 1688

Book in Facebook : H&n Campsite
Follow Instagram : namasral1975
YouTube just type : H&n Campsite

xoxo,
sheayang

9 comments:

  1. bagusnyaa aktiviti sehat macam ni dengan keluarga. expose anak2 dengan riadah mcam ni. cuma part tido petang panas tu faham laa kan.. kena cari solution lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal. banyak lagi benda kena belajar. bukan anak2 je, ibu babah nya pun sekali. huhuhu.

      Delete
  2. bestnya berkhemah macam ni. Last buat aktivit ni pun masa sekolah dulu kot..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn. bila berkhemah dengan anak2 ni feel dia lain macam sikit. best!

      Delete
  3. Assalamualaikum Sis Sheayang, jemput sertai give away dengan hadiah tunai RM1000 oleh Mamapipie & Friends.

    Hadiah RM200 (Seorang Pemenang)
    1 x RM200

    Hadiah RM100 (2 Orang Pemenang)
    2 x RM100

    Hadiah RM50 (14 Orang Pemenang)
    14 x RM50

    Penyertaan sangat mudah & tarikh tutup giveaway pada 29 Feb 2020. Klik sini sekarang untuk sertai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam. InshaAllah, harap masih sempat lagi.

      Delete
  4. NAnti bagitahu ye kenapa balik 3 pagi... You happy we happy ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi, inshaAllah tak tahu bila nak post ni.
      Segan pula tuan baca.

      Delete
  5. jANGAN LUP ABAWAK KAWAN-KAWAN ...

    #visitportdickson2020
    ===============
    HARMONI DAN NASIONAL
    H&N
    ==========
    Facebook
    https://www.facebook.com/hncampsite/
    ========
    Official IG
    https://www.instagram.com/hncampsite/
    =======
    Telegram group
    t.me/hncampsite_fan
    =======
    Sewa tapak , Satu malam-RM30 Satu khemAh..
    Sila tempah Sebelum Mac 2020...
    ==========
    Harga 1 Mac 2020
    (Rm38)
    ==========
    Basic: Tent (M)-RM60 (3pax)
    Family Orange (XL)-RM100 (4-5pax)
    Big Family (XXL)-RM160
    (7-8 pax)
    Tarp Canvas Cover-RM5
    =======
    PaRking...! PaCak!...PAncING..!
    ---------_
    Tanjung Datuk Klana Kassim (H&n Campsite)
    =======
    You Happy, We Happy
    #santai #familycamping #familycampingmalaysia #hncampsite #visitmalaysia2020 #portdickson

    ReplyDelete