HOME DASHBOARD INSTAGRAM TWITTER FACEBOOK PARENTING

Monday, July 6, 2015

Monday yang Sendu

Bismillah.

Assalamualaikum dunia. Baik-baik sajakah di hari Isnin ni? Apa? Monday blues? Hehehe...

Same here bebeh. Dah lama rasanya tak terkena badi Monday Blues ni. Hari ni entah macamana boleh silap langkah plak.

Pagi ni malas-malas je nak bangun sahur. Maklumlah, hujan. Tidur lagi sedap kan. Tapi gagah la jugak makan mee hoon. Dah sumbat air milo, makan supplement dan bum semula. Tak dapat nak kawal mata. Maryam pun kebetulan nak menyusu.

Masuk kerja, ada tugasan lain. Lain dari hari-hari yang lain. Kena jaga 'orang penting'. Sebab pegawai khasnya cuti, check up baby. Aku on je la. Dah orang mintak tolong, kan? 

Everything went well until 'orang penting' sampai. Aircond kat bilik dia, aku dah tersalah set. Mana la aku tau dia ada remote air cond sendiri. Dan aku tak alert pun degree yang dia tetapkan. Hahaha. Masuk-masuk bilik je cakap 'Sejuk'. Stress mak. Okay, fine la. Aku dah dimaklumkan orang tua ni memang cerewet. #matilanak

Sekadar hiasan

Situasi kedua selang 10 minit la lebih kurang. Seriously aku tak dengar phone call dalam bilik dia since dia berborak dengan guest agak kuat. Till di hujung perbincangan dengan guest tu, baru la aku perasan ada phone call, tapiiiiii tak sempat la aku nak jawab. Sebab tak tau nak transfer call tu ke tempat aku. Hahaha. Lawok gak ni. Menci pun ada.

Depan-depan guest dia boleh sound aku. Tapi aku bet guest dia tu tak faham since orang tu pun non-Malaysian. Agak terpinga-pinga guest dia tu. Hahaha... Aku lagi kesiankan guest dia dari diri sendiri yang disound oleh 'orang penting' tu, boleh?

Takpe la, at least aku enjoy. Dapat gak merasa camner rupa Monday Blues tu. Disebabkan aku ni positif orangnya (positif sangat, kannn), maka takde la efek kena sound tu rasa teruk sangat. Weh, life is too short nak ambil hati pasal benda remeh camtu la. Kan kan kan?

Tapi aku sangat berharap hari ini berlalu dengan pantas. Tak sabar nak balik rumah dan belek-belek anak.

Latest update, gigi Maryam baru nak keluar. Banyak gak dia merengek lately, tak selesa gamaknya. Apapun, Ibu tetap akan jadi SuperIbu yang superb, Maryam. No worries! Hehehe...

XOXO,
sheAYANG

2 comments

July 7, 2015 at 12:04 AM

Hehe ape da 'orang penting' ni..sabar yek..hikhik..

Zayra pun baru tumbuh 2 batang gigi nih. comel jek tengok dia main-main gigi hehe

July 7, 2015 at 4:13 PM

Hehehe. best la tengok anak² membesar depan mata kan...

Post a Comment