HOME DASHBOARD INSTAGRAM TWITTER FACEBOOK PARENTING

Monday, December 22, 2014

Tak Halal Tapi Ramai Dok Mengidam.

Bismillah.

Amacam semua? Dah Asar? Eh, tetiba je kan.

Hurm. Aku agak kecewa bila dengar berita ni.

Cousin aku share kat FB. Aku terpana sekejap.

Kenapa?

Aku tak pernah makan lagi kat Tony Roma's ni sebenarnya tapi mengidam la jugak nak pergi. Memandangkan lokasi di luar kawasan capaian aku, tu faktor yang tak dapat dielakkan. Selain dari faktor duit yang terpaksa dilaburkan untuk menikmati BBQ ribs yang depa kata dok sedapppp sangat tu. Benda kalau sedap memang takkan segan silu nak rasa, kan. Tapi kena la tengok diri sendiri mampu ke tidak.

Aku turut bersimpati pada sahabat2 yang dah pernah makan kat sini. Kalau baca komen kat FB memang sayu la. Camner nak samak? Kalau ter'touch-a-dog' tu boleh la jugak basuh pakai air tanah. Ni takkan nak minum plak air tanah kan?

Eh, tapi one thing yang diorang tak stated kenapa Non Halal. Either dia guna wine atau guna bahan dari oink oink.

Apapun, benda2 yang syubhah ni kalau boleh elak tu kita elakkan la. Tak masuk neraka pun kalau makan kat gerai tepi jalan as long as ianya halal dari makan kat tempat high class tapi makanannya haram. Sadis, kan?

Tu je nak share. Kalau ada maklum balas dari Tony Roma's, kita nantikan.


XOXO, sheAYANG

12 comments

December 22, 2014 at 9:33 PM

tak tahu pun pasal tempat ni..heheh..maklum la ..saya ni cuma pi makan kat restoran taraf 1/2 bintang je..hahahha

December 22, 2014 at 10:41 PM

Non halal ea?? Rasanya my sibling slalo g situ.. Nk kne inform dorg ni..

December 23, 2014 at 1:12 AM

sy selalu pergi KFC, pizza hut je. Sobss

hanisamanina.com

December 23, 2014 at 7:59 AM

Tu ler. Kena hati2 pasni. Haishhh...

December 23, 2014 at 8:00 AM

Tu jer yg mampu kan. Hehehe...

December 23, 2014 at 8:01 AM

Kadang2 yg xde bintang pn sy belasah. Hehehe...

December 23, 2014 at 11:41 PM

Tak terfikir pun nak makan situ :( rasa ragu lebih

Cik Iman tag kamu lagi kat sini ekekeke

http://cikimansukagiveaway.blogspot.com/2014/12/segmen-5applikasiandroidpilihansaya.html

December 24, 2014 at 9:46 AM

mmg tk kn mkn kt tmpt yg plik2...

December 24, 2014 at 3:48 PM

ramai yang tak tau kot. Kat Malaysia ni kalau kte nampak ada orang bertudung duk makan dalam tu dah assume halal, padahal tak nampak sendiri sijil halal dorang

December 24, 2014 at 3:53 PM

Saje je kan. Huhuhu...

December 24, 2014 at 3:53 PM

Tu la. Papepun kena check selalu kt mana kita makan.

December 24, 2014 at 3:55 PM

Btol tu. Suka statement ni. Org kita ni kan suka sangat nk mengikut. Pantang ada org pakai tudung, confirm halal katanya.

Post a Comment