HOME DASHBOARD INSTAGRAM TWITTER FACEBOOK PARENTING

Saturday, December 20, 2014

Menang Tapi Kalah.

Bismillah.

Dah settle semuanya, kan?

Bukan rezeki kita. Kita bagi Thailand pegang piala lagi.

Biasalah, adat bertanding ada menang ada kalah. Banyak komen2 yang aku baca di Facebook. Ada yang puji, ada yang maki hamun, ada yang kata player no. 7 Thailand handsome. Haishhh...

Apadehal.

Komen la selagi boleh. Asalkan komen membina.

Memang banyak silap akan berlaku bila dah ada dalam padang. Cuma player2 je yang tau rasa tu. Kita yang dok tengok ni pehal nak memaki? Eh, teremosi plak.

Yang player plak lain halnya. Dah leading 3 gol tu, defend kasi mantap la. Takyah nak kejar gol lagi. Overconfident ni!

Kalau orang nismilan panggil 'JOBHO'. Kan dah tak pasal2 dah kalah.

Walaupun menang di tempat sendiri tapi hakikatnya kita kalah. Mental tak kuat (overconfident), player kurang stamina (tua), defend longgar.

Please train the NEW Shukor Adan, Indra Putra, Safee Sali. They are good but not relevant anymore.

Sekian ulasan ringkas dari saya, pengulas sukan tanpa ilmu. Selamat malam. Jumpa lagi pada 2016!

XOXO,
sheAYANG


XOXO, sheAYANG