HOME DASHBOARD INSTAGRAM TWITTER FACEBOOK PARENTING

Wednesday, April 16, 2014

#48 : Baca-lah


Bismillah.

Semalam aku tengok kat Moments WeChat ada rakan yang share benda ni.

Walaupun dikatakan mesej berantai or whatsoever, aku tengok content dia relevan.

Jadi aku pun nak kongsi dengan korang semua sebab aku tau bukan semua orang tahu pasal benda ni. Even aku sendiri pun tak tahu. Hehehe...




Dikatakan :- 
۞ Surah Al-Fatihah dapat memadam kemurkaan Allah SWT. 
۞ Surah Yasin dapat menghilangkan rasa dahaga atau kehausan pada hari Kiamat. 
۞ Surah Dukhan dapat membantu kita ketika menghadapi ujian Allah SWT pada hari kiamat. 
۞ Surah Al-Waqi’ah dapat melindungi kita daripada ditimpa kesusahan atau fakir. 
۞ Surah Al-Mulk dapat meringankan azab di dalam kubur. 
۞ Surah Al-Kauthar dapat merelaikan segala perbalahan. 
۞ Surah Al-Kafirun dapat menghalang kita daripada menjadi kafir ketika menghadapi kematian. 
۞ Surah Al-Ikhlas dapat melindungi kita daripada menjadi golongan munafiq. 
۞ Surah Al-Falq dapat menghapuskan perasaan hasad dengki. 
۞ Surah An-Nas dapat melindungi kita daripada ditimpa penyakit was-was. Seterusnya, bagi menangani Syaitan Durjana, Dikatakan juga:- 
۞ Ketika anda membawa ALQURAN, respon syaitan ialah biasa saja, tengok je... 
۞ Ketika anda membukanya, syaitan mula curiga. 
۞ Ketika anda membacanya, syaitan mula gelisah. 
۞ Ketika anda memahaminya, dia mula kejang. 
۞ Ketika anda mengamalkan AL-QURAN, dalam kehidupan setiap hari, dia stroke.... Teruskan membaca AL-QURAN dan mengamalkannya agar syaitan terus stroke. 
۞ Ketika anda ingin menyebarkan pesanan ini, syaitan pun mencegahnya. 
۞ Syaitan kata, "JANGAN SEBARKANNYA, KERANA IA TIDAK PENTING LANGSUNG" Sebarkan biar umat islam mngetahui 


XOXO
sheAYANG