HOME DASHBOARD INSTAGRAM TWITTER FACEBOOK PARENTING

Wednesday, February 15, 2017

32 Weeks : What I Am Craving For?


Bismillah.

Salmon Grill @ Melantak Steak Hub

Hi everyone.

Long time no see. I'm around but not able to push any post due to my laziness level. Phewww~~

I don't want to talk about me & my baby's progress in this post. Let's talk about food!

I am in the third trimester of pregnancy. About 8 weeks more to go and it is kinda weird when you are craving for something at this stage. Normally craving (read : mengidam) happened in first trimester.

But, who cares?

Okay, this is my bucket list of food I want to eat before going to labour room. :p

1) Rendang Kerang Pucuk Ubi - Mak 
Aku tak ingat bila last Mak buat rendang ni. Tapi rasanya dah 3 kali Raya belum jumpa lagi. Jadi, macam teragak je nak makan sebenarnya.

2) Peria Lada Hitam - Mak
Masa warded hari tu dah dapat, balik Seremban hari tu pun Mak masak lagi. Rezeki sangat. Ni lauk favourite masa berpantang Maryam dulu. Kira ni settled la.

3) Salmon Grill
Punya la gayat nak order sampai tanya waiter tu masak macam mana yang sedap untuk ikan salmon ni. Rupanya memang kena masak penuh (well done). Ingat sama macam steak boleh buat medium well ke hape. :p Ini pun dah dapat. Ticked!

4) Hokkaido Cheese Tart
Ini pengaruh dari Siqah la ni. Susah betul nak jumpa dekat area Melaka ni. Ke aku yang tak pandai cari kot. Cari kat Jusco takde, kat King's hari tu pun takde. Pencarian tetap akan diteruskanselagi tak dapat.

5) Lamb Chop
Yang ini kalau bukan time mengandung pun memang mengidam sokmo. Semestinya dekat Melantak Steak Hub. Kena terjah juga ni nanti. Asyik makan dekat sini tapi tak pernah buat review. Soon okay!

Ini kalau dapat, confirm senang hati nak bersalin.

Kalau ikutkan, apa yang lalu dekat newsfeed Facebook tu semua nak cuba namun ku scroll laju-laju supaya tak terperangkap.

Anda pula, mengidam apa?

XOXO,
sheayang

4 comments

February 15, 2017 at 3:19 PM

ada juga yg akak mengidam... tp berlalu jer cam tu, sehingga akak lupa dan rasa tak perlu... apa allah bg akak makan jer, nothing to request...

March 4, 2017 at 8:42 AM

@Sheila Adziz Aah kak. Kadang2 bila dah cakap nak makan itu ini, tak dapat time tu juga; esoknya dah lupa n request benda lain plak. Huhuhu. Saje mengada kan.

April 23, 2017 at 1:07 AM

Saya yang baca sekali ni pun tetiba teringin sekali nak makan haha.

April 29, 2017 at 2:26 AM

@Seorang Syed Hahaha... Boleh je try. MAcam bagi suggestionplak kan.

Post a Comment