HOME DASHBOARD INSTAGRAM TWITTER FACEBOOK PARENTING

Tuesday, July 19, 2016

Siapa Suka Pakai Leggings?

Hai,

Siapa peminat legging kat sini?

Honestly, I'm one of them. One reason yang boleh jadikan anda sebagai pemakai legging yang tegar ialah "perghhh, kurusnya dan panjangnya kaki aku". Kan kan kan? Pls admit! :p

Aku selalu pakai leggings dalam rumah je la, nak pakai kat luar ada rasa segan sikit tapi kalau pergi kerja memang pakai. Sebab pakai baju kurung, kalau tak pakai seluar/legging kat dalam rasa lain macam je. Hew hew hew.

Legging pernah jadi satu fenomena dulu dan masih lagi menjadi kegemaran hingga sekarang. Kalau keluar ke mana-mana, kita akan nampak para remaja terutamanya mengenakan legging bermacam warna. Kadang-kadang boleh sakit mata jadinya. :p

Pasangan untuk legging adalah loose tees. Kalau tak pakai dengan loose tees ibarat tak cukup mengancam. Sekarang ni legging pun dah boleh digayakan secara kasual. Bukan setakat santai-santai tepi pantai mahupun di rumah sahaja. Dengan syarat kena patuh dengan DO & DON'T nya la kan.

Jadi, untuk penggemar leggings for girls yang ingin bergaya, lets cekidaut!
DO
  • Pastikan pakaian yang dipilih sesuai dipadankan dengan koleksi leggings anda. Seeloknya pilihlah t-shirt yang loose atau blouse yang labuh menutupi pinggul. Boyish shirt sangat ngam okay!
  • Pakai koleksi leggings berwarna gelap untuk menampakkan imej kaki yang lebih kecil.
  • Kasut yang dikenakan dengan leggings juga memainkan peranan. Untuk tampil menarik, ankle boots atau pumps sangat menyerlahkan penampilan anda.
 DON'T
  • Elakkan memakai koleksi leggings yang terlampau ketat sehingga menampakkan kaki dan pinggul anda kelihatan besar.
  • Menghadiri majlis formal atau majlis istimewa yang lain dengan mengenakan leggings adalah sangat tidak sesuai.
  • Bagi yang bertubuh gempal, leggings yang bercorak sebolehnya dielakkan.

Jadi sekarang, anda lebih yakin untuk menggayakan legging?

Say yes!

XOXO,

sheayang

2 comments

July 20, 2016 at 5:32 PM

geli tengok orang pakai legging... apatah lagi diri sendiri yang nak pakai... huhu

July 22, 2016 at 11:33 AM

Pakai kat rumah je takpe kak. Geli sebab melekat kot ek. Huhuhu

Post a Comment