HOME DASHBOARD INSTAGRAM TWITTER FACEBOOK PARENTING

Thursday, October 15, 2015

Wajah baru, Hobi baru dan Hari Sukan Negara


Bismillah.

Alhamdulillah. Akhirnya, blog saya berwajah baru. Wink wink. Big smile sangat. Sangat berpuas hati dengan hasil kerja adik Huda. Walaupun simple (as per requested), amatlah menggembirakan hati saya yang buta coding ni.

Last mengcoding ni zaman MySpace dulu. Perghh... Memang terror la time tu. Rasa hari-hari nak tukar background dan template. Kih kih kih. Maklumlah masing-masing bersaing nak tengok siapa punya paling up-to-date.

Diharap dengan adanya wajah baru ni, akan lebih banyak entry-entry yang akan menyusul. 

Nak cerita panjang pun tak mampu. Ni pun curi-curi masa rehat. Nasib Maryam dah tidur. Aman sikit nak menaip. Hihihi.

Baru sebut je, dia bangun dah. Alahai anak. Tidur lena dulu batu Ibu dapat sambung. Taip malam, siang baru post. Who cares?

Hurm. Aku baru je nak start berjinak-jinak dengan hobi baru. Sebagai langkah pertama, aku beli barang. Of course yang murah dulu. Later dah ada bajet lebih baru kasi angkat yang power punya. 

Siapa kata hobi tak perlukan modal? Masuk toilet pun kena 30 sen. Kecualilah toilet rumah kau.

Nak cari modal, kena la kerja. Hujung bulan dapat gaji baru boleh spend. Kalau student pula, tunggu elaun PaMa la. Tapi tak boleh nak underestimate bebudak sekarang. Bukan apa, aku tengok kekecik dah gigih meniaga. Alhamdulillah. Semoga Allah memberkati setiap sen yang adik-adik tu dapat. Sumpah akak jeles! Akak kekecik dulu pandai main galah panjang je. Hihihi.

Berbalik cerita hobi tadi, modal dia tak besar. Tapi memandangkan aku ni agak particular sikit, semua harus ada pada masa yang tepat. Takpe, benda kecik. Nak hold pun, takde hal la. Washi tape tu aku beli 1 meter setiap 1 design. Cantik, kan? Alhamdulillah, murah sis tu jual. Tu je aku mampu beli dulu. Hari tu pergi Daiso dan Mr DIY berhajat nak cari planner. Namun tiada yang memikat hati. Kita hold la dulu. 


10102015 Hari Sukan Negara. Jam 7 dah terpacak kat meja pendaftaran. Patutnya pukul 6.45 pagi dah kena ada. Maklumlah kaum ibu ni banyak benda yang harus diselesaikan pepagi. Bertindak sebagai AJK Pendaftaran taklah merumitkan memandangkan kat table tu je ada dalam 7-10 orang yang jaga. Terkial juga la cari space untuk menyelit. Hihihi.


Dah nama pun AJK Pendafraran makanya segala aktiviti tak dapat nak join. Betul-betul bersukan pun cuma aerobik. Itupun sikit-sikit tengok takde orang nak daftar baru buat. Ada acara Walkathon 5km memang tidak ku larat. Silap-silap boleh pitam macam 15 tahun lepas. Pengajaran tu weh. Kalau rasa tak confident, tak payah teruskan. Jangan nak acah-acah cabar diri sebab nak tunjuk kat orang. Nanti diri sendiri yang malu. Eh, terlebih sudah.

Ha, tu je la nak kongsi. Lain kali kita merapu lagi.

XOXO,
sheayang

2 comments

October 15, 2015 at 6:07 PM

Comei... Moga terus bersemangat untuk berblog..

October 16, 2015 at 1:17 PM

Thanks kak. U r 1 of my inspirations. Hehehe

Post a Comment