HOME DASHBOARD INSTAGRAM TWITTER FACEBOOK PARENTING

Wednesday, October 7, 2015

Kerja Orang

Bismillah.

Entah kenapa lately asyik rasa nak marah je. Entry plak asyik cerita pasal kemarahan je. Teruk sangat anger management awak ni.

Dalam pekerjaan, mendapat arahan dari orang lain untuk kita selesaikan sesuatu tugas tu adalah sangat annoying. Means, arahan yang bukan dari boss kau, tapi kau kena buat juga sebab nanti orang tu akan report ke boss kau. Padahal, kerja tu bukan kerja kau pun, maybe

Dah la buat kerja entah apa-apa, siap main ugut pula tu. Kau rasa? Huhuhu

Kadang-kadang bukan rasa nak merungut sangat pun, tapi lebih kepada rasa mahu dihargai. Orang keliling bukan nampak apa yang kita buat, kecuali kalau buat benda tak baik. Cepat je diorang tangkap. Amar maaruf nahi mungkar katanya. Cuba bila kita buat kerja yang menyenangkan orang lain. Kau rasa?

Semalam hari yang sangat lebih. Patutnya kalau ke luar dari office, rasa seronok. Tapi disebabkan tugas orang lain ni, kita jadi bengang. Huhuhu. Dah la kerja pending kat office tak dapat nak settle, kena pula menunggu bulan jatuh ke riba kat luar, siang-siang hari pula tu. Kikiki. Merapu sudah.

Dah, lega dah lepas kat blog. Ayuh, cari semangat baru untuk kembali bekerja.

Oppsss, kejap lagi kena keluar untuk buat tugas sendiri. Yeeehaaa...

XOXO,
sheayang

1 comment

October 15, 2015 at 6:20 PM

Moga dipermudahkan urusan..

Post a Comment