HOME DASHBOARD INSTAGRAM TWITTER FACEBOOK PARENTING

Monday, July 7, 2014

#83 : Ramadhan Ya Ramadhan

Bismillah.

Eh eh. Dah seminggu dah Ramadhan baru nak update ye. Ahakz. 

Busy tu tak la, tapi dok layan perasaan, layan anak dalam perut, layan benda-benda yang tak penting, tup-tup masa berlalu camtu je. Haishhh... Rugi plak rasa.


Puasa?

Macam biasa. Tapi agak mencabar. Bukan AGAK. Tapi memang TERAMAT mencabar.

Biasa-lah, bila kau mengandung, ketahanan nak menangkis lapar dan dahaga tu agak tipis. Bukan sebab pentingkan diri sendiri. Sebab kau risaukan kandungan kau tu. Jadi, dengan alasan itu, kau diharuskan berbuka.

Tapi aku masih belum jelas bab mengqada'kan puasa nanti. Bagi aku selamat bersalin dulu, baru aku check dengan Majlis Agama ke Ustaz Ustazah ke mana-mana ke. Kalau nak harap sumber internet ni kadang-kadang merapu juga.

Eh, ter-over plak. Bagi yang dah baligh tu, niatkanlah dalam hati untuk menjadi hamba Allah yang lebih baik dari sebelum ini. Entah kita ni ada lagi pada Ramadhan akan datang entah tak. Beribadatlah semoleknya.

Okay-lah. Chow dulu.!

Jangan ponteng puasa okay!

Salam Ramadhan,
sheAYANG