HOME DASHBOARD INSTAGRAM TWITTER FACEBOOK PARENTING

Wednesday, April 2, 2014

#44 : Sebab Allah panjangkan umur kita


Bismillah.

Gua sebenarnya terkedu bila tengok satu video yang member gua share kat Facebook baru-baru ni. Siap tag nama gua kot. Sumpah double seram.

Kalau setakat orang share-share video gua takde hal lagi.

Korang tau kenapa Allah panjangkan umur korang?

1) Allah nak bagi sedar yang kita ni banyak dosa.
Dah berapa lama korang hidup? Ada tak selama korang hidup ni korang gi kira dosa korang? Korang perasan tak yang korang sebenarnya buat dosa tu? Fikir balik.

2) Allah nak bagi kita peluang untuk bertaubat atas dosa-dosa yang kita dah buat.
Kita selalu rasa masa yang kita ada ni suntuk sangat. 24 jam sehari. Tapi banyak mana yang kita peruntukkan untuk Allah?

p/s : Tak dapat nak link-kan video ke sini. Maaf.

Salam,
sheAYANG