HOME DASHBOARD INSTAGRAM TWITTER FACEBOOK PARENTING

Monday, July 17, 2017

Mengenang Sahabat

Bismillah.

Assalamualaikum & Hi everyone.

Pejam celik pejam celik kejap je dah bulan tujuh. Lagi lima bulan, 2018 bakal mengjengah.

Dalam entri Half Year Recap rupanya banyak kejadian yang aku tak masukkan. Blame my hormones.


Wedding bestfriend sendiri boleh lupa nak masukkan. Tragis, kan? Semalam masa dok belek-belek phone, tertekan pula reminder. Ada la tercatat kat situ, Ayu's Solemnization & Wedding. Tiba-tiba baru teringat, gambar masa Ayu kawen tu tak upload pun. Jadi double tragis pula.

Blog ni memang aku cipta untuk mengenang momen-momen indah dalam hidup. Walaupun lewat, aku tetap nak publish juga supaya aku tak lupa yang aku ada kawan saat aku susah senang, masa aku jatuh dan cuba bangkit semula, masa aku sedih dan tiada bahu untuk aku sandarkan di mana.

Masa aku menginap sebulan di hospital, muka-muka tu juga la yang datang jenguk aku. Terharu, ya Rabb, Allah je yang tahu.


#friendshipgoal

Rasa nak kawen lagi sekali

Thanks sahabat. Aku saja je post gambar ni sebab lawa sangat. Kalau boleh, nak kawen lagi sekali. Tapi, dengan orang yang sama la, kan.

Nak tengok gambar sendu, sila scroll lagi. Huhuhu.



Pengantin tak sendu. Yang betul-betul sendu tu ha sebelah pengantin sana. Mekap ala kadar je diknon. Masa ketibaan hari tu pun, dewan dah lengang. Nasib photographer pandai menjadikan muka hakak flawless. Sadis. Kaedahnya, kena tunggu sampai pengantin habis photoshoot. Hihihi.

Memandangkan kami sudah dewasa (baca : tua), maka tak ada la kami ciptakan bridesmaid dress ke, flower crown ke. Badan pun kembang masa tu, rugi la dapat pakai sekejap je dress nanti.


Roslin, berbaju kurung hitam berjaya menyorokkan baby bump di sebalik warna baju berkenaan. Nice try!

Scroll lagi untuk layan gambar sendu di hospital.

#makbuyong

the poms

Eh, Hokkaido Cheese Tart
Tengoklah betapa gigihnya mereka cari cheesetart berkenaan untuk teman mereka yang sengal ini. Ada entri sempat aku rakamkan pasal rasa teringin nak makan apa -> Nak Makan Apa? 

Akhir kata, aku tunggu baby Ayu pula untuk meramaikan #TeamPerang Mizwar.

Terima kasih korang.

Sayang korang ketat-ketat.

xoxo,
sheayang

2 comments: