HOME DASHBOARD INSTAGRAM TWITTER FACEBOOK PARENTING

Wednesday, April 18, 2018

Tips Untuk Mendapatkan Kulit Sihat Dengan BioXcellent Colla W.Diamond


Bismillah.

Assalamualaikum & Hai semua.

Hari-hari bangun tidur apa yang anda buat dulu? Kalau Shea, tengok ada tak kedut-kedut baru muncul kat muka. Hihihi.Tapi serius la bila umur dah meningkat ni, segala benda kita cepat rasa nak risau. Uban keluar sehelai boleh buat mood swing. Kuku bengkok pun rasa nak nangis. Macam-macam,kan? 

Adat la. Nama pun perempuan.

Jadi, Shea nak kongsi la sikit ilmu kecantikan di blog yang tak seberapa ni. 

Tips pertama nak dapatkan kulit yang sihat cantik gebu, kena minum air yang cukup. Ini sangat asas tapi jangan la sampai korang ambil air cukup, esok terus kulit jadi anjal. Orang kampung Shea kata, nampak na membongak eh

Air yang cukup bersamaan 40ml darab dengan berat badan anda. Cuba la kali, dapat berapa. Lepas tu PM Shea. Hihihi. Rahsia kita je tau.

Tips kedua ialah elakkan stress. Stress ni sangat bahaya dan mengundang pelbagai penyakit. Sebab tu kita kena chill-chill je supaya pengedutan kulit tu takut-takut nak dekat dengan kita. Kalau hari-hari nak mengamuk sebab baca masalah orang lain kat KRT siap komen bagai tu, itu fasa makcik bawang Holland dah tu. Jauh perginya!

Tips yang ketiga pula belai la kulit korang selalu. Skincare routine jangan ditinggalkan. Kulit kan organ kita yang terbesar. Pakar kulit selalu pesan, kalau keluar rumah digalakkan pakai sublock. Sekarang ni sunblock pun dah ada macam-macam jenis dan banyak peringkat SPF. Pilih je mana yang korang berkenan.

Pernah dengar tak orang kampung sebelah cakap, what you eat is what your are ATAU you are what you eat. Pemakanan yang sihat sangat diperlukan untuk mengekalkan kulit yang sihat berseri bak bunga sakura. Ha, tetiba bunga sakura kan baru la fefeeling artis Korea sikit. 

Dan tips terakhir, consume BioXcellent Colla W.Diamond untuk menampung keperluan kulit korang. Mesti korang nak tau apa hebatnya produk ni. Meh sini rapat sikit Shea nak bisik.
  • Melembap, menganjal dan menggebukan kulit
  • Membaikpulih struktur kulit
  • Mengurangkan kedutan dan garis halus pada kulit
  • Mengatasi masalah jerawat, jeragat, tompok hotam dan pigmentasi
  • Menjadikan kuku lebih kuat dan membantu mengatasi masalah keguguran rambut
  • Membantu melawan keletihan
  • Meningkatkan penghasilan susu ibu
Kagum tak? 


Shea dah consume Colla W.Diamond ni dan manfaat yang Shea suka ialah melawan keletihan. Memang betul-betul awesome. Bila anak dah dua ni badan pun cepat letih. Bila letih bergabung dengan malas, apa pun tak jadi, kan. Dan part meningkatkan penghasilan air susu tu Shea setuju juga. Umpama my favourite milkbooster! Hihihi.

Bau dan rasa dia sedap. ;)
Cara pengambilannya mudah je. 


Bancuhkan 1 skop (20 gram) BioXcellent Colla W.Diamond ke dalam 200 atau 250ml air dan minum. Boleh diambil pada waktu pagi atau malam.

Tips tambahan untuk sesiapa yang amalkan BioXcellent Colla W.Diamond, boleh jarakkan waktu pengambilan selama 5 jam jika ambil ubat dari hospital/klinik. Bagi yang bermasalah jerawat, elakkan susu, makanan bergoreng dan kicap soya. Untuk wanita yang sedang datang bulan, hentikan sementara pengambilan BioXcellent Colla W.Diamond ini. Dan sangat-sangat penting untuk amalkan minum air sebanyak 2-3 liter sehari seperti point 1 Shea tadi. 

Kafein? Kalau boleh, elakkan ye.

Untuk lebih info, boleh layari sendiri,

Facebook : BioXcellent
Instagram : BioXcellent

Selamat mencuba!

XOXO,
sheayang

Post a Comment