HOME DASHBOARD INSTAGRAM TWITTER FACEBOOK PARENTING

Saturday, January 14, 2017

Recall Barang Bayi, Ibu & Beg Hospital


Bismillah.

Sumber : Babycenter

Hai semua. Lama rasanya tak bersiaran. This is just a quick update before going out for shopping. Shopping sangat kan tengah-tengah bulan ni. 

Kena ada aktiviti because if not I will get bored. Bukan aku je, Maryam pun. Keluar pun ada tujuan. Nak cari barang baby. Have to start now just in case anything happen dah prepare semua awal. Tak ada la nanti orang kalut cari barang kita tak jumpa. 

And now, tiba-tiba hubby whatsapp tanya nak keluar ke tak. And I like... Hurmmm. Tak kisah la.

Tak apa. Forget it. Maybe some other time. 

Tengah belek blogpost lama-lama dulu just to recall barang apa yang dah ada, tak payah beli, kena beli dan yang tak perlu. 

Blogpost pasal beg hospital ni antara yang popular dan memang kena refer balik everytime beranak. Senang kerja.

List barang bayi dan ibu ni sangat-sangat penting. Once dah beranak, tak dan dah nak pergi shopping complex dan cari. Kena la harap kat orang lain. Kadang-kadang tu, tepat tapi selalunya tak kena dengan citarasa. Memendam rasa je la lepas tu dalam pantang. Perghhh...

Due to result check up yang tak best hari tu, aku kena refer kat Hospital Melaka hari Isnin nanti untuk follow up. Apa kesnya? Nanti la story. Memang jadi down je kalau fikir. Tapi tapi tapi, for the sake of the baby, Ibu kena la positif dan kuat serta tabah. Just like me during first time pregnancy. Apapun masalah, tetap kena hadap. And whatever it is, you are still my baby. Okay baby.

Stay strong in there!

XOXO,
sheayang

4 comments:

  1. What happen dear? Hope shea baik2 je ye. Dan semoga dipermudahkan dan cepat sihat.. sama2 kuat tau.

    ReplyDelete
  2. @Siqah HussinThanks siqah. Doa yang baik2 je okay. :)

    ReplyDelete