HOME DASHBOARD INSTAGRAM TWITTER FACEBOOK PARENTING

Monday, December 22, 2014

Tak Halal Tapi Ramai Dok Mengidam.

Bismillah.

Amacam semua? Dah Asar? Eh, tetiba je kan.

Hurm. Aku agak kecewa bila dengar berita ni.

Cousin aku share kat FB. Aku terpana sekejap.

Kenapa?

Aku tak pernah makan lagi kat Tony Roma's ni sebenarnya tapi mengidam la jugak nak pergi. Memandangkan lokasi di luar kawasan capaian aku, tu faktor yang tak dapat dielakkan. Selain dari faktor duit yang terpaksa dilaburkan untuk menikmati BBQ ribs yang depa kata dok sedapppp sangat tu. Benda kalau sedap memang takkan segan silu nak rasa, kan. Tapi kena la tengok diri sendiri mampu ke tidak.

Aku turut bersimpati pada sahabat2 yang dah pernah makan kat sini. Kalau baca komen kat FB memang sayu la. Camner nak samak? Kalau ter'touch-a-dog' tu boleh la jugak basuh pakai air tanah. Ni takkan nak minum plak air tanah kan?

Eh, tapi one thing yang diorang tak stated kenapa Non Halal. Either dia guna wine atau guna bahan dari oink oink.

Apapun, benda2 yang syubhah ni kalau boleh elak tu kita elakkan la. Tak masuk neraka pun kalau makan kat gerai tepi jalan as long as ianya halal dari makan kat tempat high class tapi makanannya haram. Sadis, kan?

Tu je nak share. Kalau ada maklum balas dari Tony Roma's, kita nantikan.


XOXO, sheAYANG

12 comments:

  1. tak tahu pun pasal tempat ni..heheh..maklum la ..saya ni cuma pi makan kat restoran taraf 1/2 bintang je..hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kadang2 yg xde bintang pn sy belasah. Hehehe...

      Delete
  2. Non halal ea?? Rasanya my sibling slalo g situ.. Nk kne inform dorg ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu ler. Kena hati2 pasni. Haishhh...

      Delete
  3. Tak terfikir pun nak makan situ :( rasa ragu lebih

    Cik Iman tag kamu lagi kat sini ekekeke

    http://cikimansukagiveaway.blogspot.com/2014/12/segmen-5applikasiandroidpilihansaya.html

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Tu la. Papepun kena check selalu kt mana kita makan.

      Delete
  5. ramai yang tak tau kot. Kat Malaysia ni kalau kte nampak ada orang bertudung duk makan dalam tu dah assume halal, padahal tak nampak sendiri sijil halal dorang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btol tu. Suka statement ni. Org kita ni kan suka sangat nk mengikut. Pantang ada org pakai tudung, confirm halal katanya.

      Delete