HOME DASHBOARD INSTAGRAM TWITTER FACEBOOK PARENTING

Tuesday, November 18, 2014

Antara Rukun, Sunnah dan Trend

Bismillah.

Selamat pagi Selasa semua. Feeling better than yesterday?

Alaaaa... Jangan buat mindset macam tu boleh tak? Aku yang housewife ni pun selalu terkena tempias malas hari Isnin. Hehehe...

Apa pendapat korang pasal artikel ni? Hari tu aku ada share kat facebook dan ada gak yang komen dan share.

Sebenarnya, nak argue pasal benda ni pun sampai ke sudah takkan selesai. Masing-masing dengan pendirian masing-masing. Cuma janganlah melakukan kesilapan jika anda sedang merancang untuk ke jinjang pelamin.

I did it once.

Cukup la sekali. Takkan nak kawen banyak kali kot, kannn?

Cuma pesan artikel ni, elakkan membuat pinjaman peribadi semata-mata untuk majlis nan sehari ni.

Kalau dah rasa banyak duit tu, ikut korang la nak buat majlis besar mana pun kan.

Okay. Bincangkan!

Sekian. Hehehe...


XOXO, sheAYANG

9 comments:

  1. takyah la buat loan bagai utk kawen kan, kalau boleh buat simple2 je..asalkan tak berhutang dikemudian hari =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Nanti serik diri sendiri. Serik jugak untuk pasangan.

      Delete
  2. kalau dah banyak duit buat apa nak buat pinjaman lagi .kan?/ukur baju dibadan sendiri..tak pyah la sampai buat pinjaman peribadi..buat simple2 pun ok..tk de siapa nak mengata..kita bukan di zaman2 dulu ..zaman sekarang orang dah terbuka bab2 nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju tu. Org skang dh terbuka sket fikiran diorang. Buat apa nk malu dgn manusia kn.

      Delete
  3. inshaAllah, saya akan buat seringkas mungkin! ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chaiyok2. Jgn lupa jmput eh. Hehehe...

      Delete
  4. buat ala kadar... utama kan syariat melebihi adat jika ingin beroleh berkat... insha Allah...

    ReplyDelete
  5. singgah sini :)

    http://www.blogparihh.com/

    ReplyDelete