HOME DASHBOARD INSTAGRAM TWITTER FACEBOOK PARENTING

Sunday, September 14, 2014

LIEBSTER AWARD 2014 : Tagged by Kak Norma

Bismillah.

Untuk pertama kalinya, rasa macam tercalon untuk Anugerah Bintang Popular la plak. Puas aku gugel pasal Liebster Award ni tapi pakcik gugel ni kedekut sangat nak bagitau. Jadi, aku kopipes je la apa yang blogger lain buat yer. Jangan mareee...

Biarlah aku bagitau syarat-syaratnya dulu.

Rules when being nominated :
1-Mention the person who nominated you with a link to their blog.  /
2-Answer the 11 questions asked. /
3-Nominate 11 other bloggers with a smaller following but with lots of potential.
4-Create 11 of your own questions for them to answer.
5-Notify your nominate
Ampun! Memang syarat ditaip dalam English. Tak kuasa aku nak translate. Nanti jadi bunyi lain plak.

Ayuh, kita mulakan!

1-Mention the person who nominated you with a link to their blog.
Kak Norma

2-Answer the 11 questions asked. 

1. Siapakah orang yang paling rapat dengan anda ?
Mestilah, suami saya :)
2. Sekiranya tiba2 anda mendapat duit RM1 juta, apakah yang anda akan buat dengan duit tersebut ?
Pergi Umrah & Haji, beli rumah, melabur untuk masa depan.
3. Apakah sesuatu @ tempat yang memberi anda ketenangan ?
Ilhamina Maryam, anak kesayangan hamba.
4. Jika ternampak orang datang meminta derma, adakah anda akan marah ?
Pasti tidak.
5. Apakah yang boleh membuat anda tersentuh @ menangis? 
Bila tengok Maryam menangis.
6. Jika ditawarkan satu tempat percutian percuma, manakah tempat yang ingin anda lawati.
Maldives! :)
7. Biasanya hari minggu apakah aktiviti anda ?
Bersiar-siar ke tempat rekreasi atau pusat beli-belah.
8. Adakah anda sudah berkahwin / berkeluarga?
Sudah berkahwin dan punyai seorang anak.
9. Anda berasal dari negeri mana ?
Negeri Sembilan.
10. Adakah anda masih mempunyai ibubapa ?
Ya, Alhamdulillah.
11. Buku yang anda suka baca ?
Buku keluaran FIXI.

3-Nominate 11 other bloggers with a smaller following but with lots of potential.

http://notasangsemut.blogspot.com
http://ziraleeyas.blogspot.com
http://farah-wawa.blogspot.com
http://ciklisa99.blogspot.com
http://tentanghati98.blogspot.com
http://tupperwaremurahnass.blogspot.com
http://katanajeeb.blogspot.com
http://notashalimar.blogspot.com
http://farahamzah.my
http://maryati2you.blogspot.com
http://mamamyja.com

4-Create 11 of your own questions for them to answer. 

  1. Anda berasal dari mana? Menetap di mana?
  2. Namakan jenama telefon bimbit yang anda gunakan beserta modelnya.
  3. Nyatakan model kereta idaman anda.
  4. Posisi tidur yang paling anda sukai.
  5. Apakah bentuk wajah anda?
  6. Anda anak ke berapa dalam keluarga?
  7. Benua manakah yang paling kecil di dunia?
  8. Berapa ringgit harga nasi lemak di tempat anda?
  9. Aksesori pilihan anda?
  10. Apa yang menyebabkan anda rasa tertekan?
  11. Dah follow blog saya?

5-Notify your nominate


Done!

Harap yang di-tag ni sudi membalasnya. Jangan tag semula dah la ye. Jenuh nak fikir soalan dari fikir jawapan. Hehehe...

XOXO, 
sheAYANG

9 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. salam perkenalan, saya tag awak untuk liebster award.. jemputlah.. :)

    http://chien-puterirahsia.blogspot.com/2014/09/blogger-liebster-award-2.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak. Kena tag lg. X sngup rasanya... Ahaha.
      Sy cuba tgk nnt k.

      Delete
  3. owh...ni rupany award tu.....hehe.all the best ya.YM follow sini ye....ada kelapangan,jemputlah ke blog YM pulak,kita kenal2 :)

    http://www.yayansmum.com

    ReplyDelete
  4. salam perkenalan dr Murni..
    singgah sini & follow ur blog :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam... Sy follow kemudian ye. Thanks :)

      Delete
  5. salam... yeay ! thank awak tag kita :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm. Berjaya menjawab dgn jayanya. Tahniah. Hehehe...

      Delete